top of page
6B365021-0E11-49FE-86BD-0478FB51D4B4_1_201_a.jpeg

Hoe een passie voor juwelen leidde tot het beroep van goudsmid

icon2.png

Van een overheidsbaan naar juweelontwerper

“Diamonds are a girl’s best friend”.

 

U kent die uitspraak wel en dat is voor mij niet anders hoewel het geen diamanten hoeven te zijn. Ik heb altijd veel van juwelen gehouden maar had mijn vaste job bij de overheid. Tot enkele jaren  geleden …
Om professionele reden vertrok ik toen met mijn gezin naar het buitenland, eerst naar China. Daarna volgden enkele jaren in Thailand. Eigenlijk was die periode een eyeopener: ik wilde liefst iets anders in het leven doen. 

 

Ik ben ook altijd heel creatief geweest en besloot om van mijn passie mijn beroep te maken. Ik volgde een opleiding tot goudsmid en juwelenontwerper, bleef ondertussen bij de overheid werken. Maar na het behalen van mijn diploma heb ik de stap gezet om mij te vestigen als goudsmid/juweelontwerper in bijberoep. Dit is echter geen eindpunt: ik blijf me bijscholen en vervolmaken.

Lindsay Martinet
icon2.png

Volle inzet van mijn creativiteit voor tal van diensten

Ik heb een grote voorliefde voor goud en zilver omdat het pure materialen zijn. Bovendien ben ik fan van edelstenen en mineralen omdat ze zo’n grote verscheidenheid van kleuren en tekeningen vertonen. Daarbij voeg ik soms hout, hars en epoxy en zo creëer ik originele en unieke stukken.

webshop

Creatie van handgemaakte juwelen op maat
 

Een handgemaakt juweel is een stuk om levenslang te koesteren. Het schenkt mij de opperste voldoening om samen met u tot een verrassende creatie te komen. Voor uzelf of voor u beide als het over een trouw- of verlovingsring gaat. Misschien wilt u een sieraad als herinnering aan een bijzondere gebeurtenis, een asjuweel om een dierbare overledene te gedenken, een geboortejuweel, een armbandje voor een eerstecommunicantje. Ik hoor graag wat uw specifieke wensen zijn.

LM.png

Herwerken van bestaande juwelen tot een nieuw sieraad

Hebt u oude sieraden die u niet draagt omdat ze een beetje outdated zijn of omdat uw smaak veranderd is? Niet zelden hebben juwelen die u gekregen of geërfd hebt een emotionele waarde. En dan is het helemaal jammer dat ze in de kast blijven liggen. Als u dat wenst, herwerk ik ze tot een ander stuk. Ik smelt het sieraad en maak er een nieuw en uniek juweel van dat evenveel waarde heeft en dat u dagelijks kunt dragen.

HEBT U VRAGEN OF WILT U EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE? 

Aarzel dan niet om mij te contacteren, telefonisch of via het contactformulier op deze site. U hoort snel van mij!
bottom of page